Tryghedsgaranti hos OLCEA


Hos OLCEA lægger vi stor vægt på, at din oplevelse som kunde altid er præget af tryghed. Derfor tilbyder vi tryghedsgaranti for vores linseoperationer, hvor vi skræddersyrdit individuelle forløb i overensstemmelse med dine behov og den specifikke type operation, du gennemgår.

5 års tryghedsgaranti

Vi tilbyder en 5-årig tryghedsgaranti for vores linseudskiftninger, hvilket indebærer gratiskontrolundersøgelser i de efterfølgende 5 år. Den første kontrol foretages en uge efteroperationen, og de efterfølgende kontrolbesøg planlægges i samarbejde med dig baseret på dine behov og lægens vurdering.

Komplementerende behandlinger

Komplementerende behandlinger er omfattet af vores tryghedsgaranti. Ved vurdering af nødvendigheden af komplementerende behandling vil den mest hensigtsmæssige metodeblive valgt for at opnå det ønskede resultat. Det er vigtigt at bemærke, at komplementerende behandling ikke nødvendigvis udføres med samme metode som den første behandling. For at være berettiget til komplementerende behandling kræves det, at behandlingen er motiveret og medicinsk forsvarlig og opfylder OLCEA´s kriterier for en sådan behandling.

Under 45 år

Øjenlaserbehandling

Over 45 år

Linseoperationer

Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

Linseoperationer

Mange mennesker oplever behovet for læsebriller omkring 45-års alderen på grund af aldersbetinget synsforværring (også kaldet alderssyn eller gammelmandssyn). Hvis du gerne vil have frihed fra både briller og kontaktlinser, kan en linseudskiftning være den rigtige løsning.

Linseoperation er normalt den anbefalede behandling for dig, der:
Oplever aldersrelateret synsforværring og har behov for læsebriller.
Har betydelige synsfejl eller hornhinder, hvor en øjenlaserbehandling ikke er egnet.

En linseudskiftning kan reducere eller helt eliminere behovet for læsebriller, overgangsbriller og kontaktlinser. Ved en forundersøgelse vil vores medarbejdere i samarbejde med dig finde den bedste løsning til dine behov.

Der findes forskellige linsetyper at vælge imellem, og du kan læse mere om dem nedenfor.

Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

De tre linsetyper

Multifokal Linse
Med en multifokal linse får du skarpt syn både på kort og lang afstand. Dette giver dig større fleksibilitet i at tilpasse dit syn - hvad end du skal aflæse priser i et indkøbscenter eller køre bil.

Der findes forskellige fokale linsetyper, og valget af den bedste linsetype for dig, afgøres ved forundersøgelsen. Efter operationen er det normalt, at det tager lidt tid for din hjerne at vænne sig til dit nye syn.
EDOF Linse
EDOF-linser er velegnede til monovision, hvor det ene øje er indstillet til at se på nært hold og det andet til lang afstand. En EDOF-linse giver øget dybdeskarphed sammenlignet med en monofokal linse. Dette resulterer i et bedre syn på mellem afstand, og at du kan se skarpt på lang- og mellem afstand.

EDOF Torisk Linse ved bygningsfejl:

EDOF-linser kan også være toriske og tilpasses individuelt. Dette sikrer, at øjet har den rette form for at opnå skarpt syn. Som med monofokale toriske linser kan yderligere laserbehandling være nødvendig i nogle tilfælde.

Valget af linsetype vil afhænge af dine specifikke synsbehov, og du kan få mere information om den bedste løsning for dig ved en forundersøgelse.
Monofokal Linse
En monofokal linse giver dig skarpt syn på enten kort eller lang afstand uden behov for briller. Mange mennesker vælger at opnå skarpt syn på lang afstand og bruge læsebriller til nært arbejde.

Torisk Linse ved bygningsfejl:

Monofokale linser fås også i en torisk udgave, der kan korrigere skæve hornhinder. Dette sikrer, at dine øjne har den rette form for at opnå skarpt syn. I nogle tilfælde kan yderligere laserbehandling være nødvendig for at korrigerer fuldstændigt for bygningsfejlen.

Mindsk behovet for læsebriller med monovision:

Monovision giver dig mulighed for at se på forskellige afstande. Ved at indskyde en monofokal linse med fokus på nært arbejde i det ene øje og en linse med fokus på lang afstand i det andet øje, kan vi reducere dit behov for læsebriller.

Monofokale linser er mere budgetvenlige end multifokale linser og kræver normalt en kortere tilvænningsperiode.
Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

Forløbet hos os

Forundersøgelsen

Ved forundersøgelsen måles dit syn og dine øjne nøje med markedets mest avancerede udstyr for at afgøre, om du er egnet til en linseoperation. Undersøgelsen varer cirka 2 timer.

Dette inkluderer målinger af:

 • Øjnene
 • Anatomi
 • Synsstyrke
 • Hornhinder
 • Pupiller

Hvis du bruger kontaktlinser, er det vigtigt, at du undlader at bruge dem i henholdsvis 48 timer for bløde kontaktlinser og 14 dage for hårde kontaktlinser før undersøgelsen.

Forberedelse til operation

Dagen før eller på dagen for operationen anbefaler vi:

 • At du bader og vasker ansigt og hår.
 • På operationsdagen skal du fjerne eventuel øjenmakeup omkring øjet.
 • Du kan spise som normalt og tage din sædvanlige medicin.
Før operationen
På selve operationsdagen vil vores personale forklare, hvad der vil ske, og besvare dine spørgsmål. Du får bedøvende og pupiludvidende øjendråber.

Hvis nødvendigt kan du også få beroligende inden operationen. Selvom operationen ikke er smertefuld, kan du føle en vis form for uro.
Efter Operationen
Efter operationen har du mulighed for at sidde og få en kop kaffe. Vores personale står altid klar til at svare, hvis du har spørgsmål.

Du vil få en tid til ugekontrol inden du tager hjem igen.
Hvornår er det normalt igen?

I de første dage efter operationen kan der hos nogen opleves  lette smerter og ubehag fra øjet. Disse gener vil gradvist aftage over nogle uger, mens synet lidt efter lidt vil blive bedre.

Som regel kan disse lette smerter klares med lettere smertestillende håndkøbspiller. Opstår der komplikationer, er du velkommen til at kontakte klinikken eller egen øjenlæge.

Du må gøre som du plejer, hvad end det gælder:


 • At købe ind.
 • At cykle og rejse med bus/tog/fly.
 • At se fjernsyn og læse.
 • At bade og vaske håret.
 • At vaske ansigt og øjenlåg (undgå at gnide eller trykke øjet).
 • At bruge de gamle briller, hvis du har glæde af dem.Du skal dog undgå:


 • At læse intensivt de første 1-2 dage efter behandlingen.
 • Løft over ca. 5 kg den første uge efter behandlingen.
 • At anvende øjenmakeup de første to uger efter behandlingen.
 • Hård fysisk aktivitet i de første to uger efter behandlingen.
 • Støvede lokaler som f.eks. en stald i de første 2 uger efter behandlingen.
 • Svømmehal, spabad og havvand i en måned efter behandlingen.
 • At gnide dig i øjnene den første måned efter behandlingen. 
Normale tendenser efter operationen


Det er meget vigtigt, at du opretholder en god håndhygiejne i forbindelse med behandlingen - specielt i de første uge. Her mener vi grundig håndvask inden området omkring øjnene berøres. Det gælder også, når du skal dryppe dine øjne.

Nogle patienter oplever en let sitren/vibrationer i synet efter operationen. Dette skyldes, at den kunstige linse kun er 0,5 mm tyk og derfor holdes på plads af 2 let fjedrende ben. Til sammenligning er den naturlige linse, som fjernes ved operationen, 5 mm tyk. I de første par måneder vibrerer den kunstige linse lidt, når man blinker eller flytter blikket. Dette aftager i takt med, at den kunstige linse til sidst bliver "låst fast" i den gamle linses membran.
Som nyopereret vil du ofte registrere, at det nyopererede øje ser farver mere blåt. Det er helt normalt og skyldes, at den naturlige linse i øjet bliver mere og mere gul/brun med årene. Når denne gul/brune linse erstattes af en klar linse vil alt se mere blåt ud. I løbet af nogle måneder vænner hjernen sig til dette.
Kontrol og efterbehandling
Vi planlægger opfølgende kontroller efter din operation for at sikre, at dit syn udvikler sig som forventet. I nogle tilfælde kan en enkel laserbehandling være nødvendig for at opnå det ønskede resultat, og dette er også inkluderet i prisen.

Ved egenbetaling for en linseoperation tilbyder vi en tryghedsgaranti på 5 år, som omfatter gratis supplerende behandling ved behov i denne periode, herunder også efterstærs behandling.
Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

Øjenlaserbehandlinger

Med øjenlaser kan vi korrigere bygningsfejl, nærsynethed og langsynethed. Vi anbefaler denne behandling til personer i aldersgruppen 18-45 år.

Du kan booke din forundersøgelse i dag - og sammen finder vi den bedste løsning til dig.

Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

ReLEx Smile

ReLEx SMILE-behandlingen står for SMall Incision Lenticular Extraction og er et minimalt indgreb på hornhinden. Behandlingen optimerer hornhindestabiliteten og gør dig fri for briller eller linser. ReLEx SMILE er "state of the art" indenfor laserbehandling af nærsynethed og bygningsfejl, og behandlingen besidder mange fordele i forhold til ældre, kendte metoder såsom LASIK-behandlingen. SMILE-behandlingen besidder LASIK-behandlingens positive egenskaber, samtidigt med at hornhindens stabilitet er bibeholdt og risikoen for bivirkninger, som tørre øjne, er reduceret betydeligt.
Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

Behandlingsprocessen hos os

Forundersøgelsen
Du vil få dryppet øjnene med pupiludvidende dråber, som vil sløre synet de følgende timer. I samråd med den undersøgende optiker vil I sammen finde den bedste behandlingsform til dig.

Hvis du bruger kontaktlinser, er det vigtigt, at du undlader at bruge dem i henholdsvis 48 timer for bløde kontaktlinser og 14 dage for hårde kontaktlinser før undersøgelsen. Overholdes dette ikke, kan optikeren ikke få de korrekte opmålinger. Til forundersøgelsen får du tildelt en tid til operationen.
I første omgang vil du blive indkaldt til en forundersøgelse. Her vil vi lave en række målinger, som skal sikre, at vi foretager den rette behandling. Denne undersøgelse tager 2 timer.
Operation
Vi foretager ReLEx SMILE-behandlingen med den mest avancerede, stationære laser(ZEISS VisuMax 500 kHz). Denne laser er i stand til at skære tredimensionelt i hornhinden med mikrometers nøjagtighed og kan skære en linse, som korrigerer præcis den synsfejl, du har. Herefter flyttes vævet gennem en lille indgang, som er placeret øverst på hornhinden. Denne indgang er 2,5 millimeter – til sammenligning er indgangen 20 millimeter vedbehandlingsformen LASIK.

Efter behandlingen er det normalt tåget for øjnene, og det er derfor vigtigt at holde øjnene lukkede de første 3 timer efter behandlingen. Herefter vil du se mere klart, og efter et pardage skal tågen gerne lette helt.
Kontrol
Dagen efter din operation planlægger vi en kontrol for at sikre, at dit syn udvikler sig som forventet. Efterkontrollen er inkluderet i den samlede pris for din operation.

Ofte har man et godt syn lige efter operationen, men det kan tage mellem 6 måneder og 1 år, før du vænner dig helt til dit nye syn.
Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

ICL - den permanente kontaktlinse

ICL, som står for Implantable Contact Lens (implanterbar kontaktlinse), er eteffektivt alternativ til laserbehandling. Ved hjælp af ICL kan synsfejl korrigeresved at indføre en kontaktlinse foran øjets naturlige linse. Denne linse er hverkenmærkbar eller synlig.

ICL er en klar kunststoflinse. Den minder om en almindelig kontaktlinse. Linsener meget lille og ekstremt blød, og derfor kan den foldes helt sammen og via en injektor placeres nemt og blidt i øjet i løbet af få sekunder. Injektoren indføresgennem et lille indsnit i hornhinden.

ICL-behandling er velegnet til personer under 45 år, der endnu ikke har udvikletalderssyn. Behandlingen er desuden ideel for personer med store synsfejl, herunder nærsynethed op til -18 dioptrier og langsynethed op til +10 dioptrier, samt for dem med tynde hornhinder, hvor laserbehandling ikke erhensigtsmæssig.

Med ICL-behandling kan man sige farvel til briller og kontaktlinser. Det ervigtigt at bemærke, at ICL er en kunstig linse, der ikke erstatter øjets naturligelinse. Derfor kan den fjernes, hvis alderssyn udvikler sig, og der opstår behov foren trifokal linse. Sammen med den naturlige linse i øjet sikrer ICL, at lysetsamles korrekt, hvilket muliggør skarpt syn uden brug af briller ellerkontaktlinser.

Forløbet hos os

Forundersøgelsen
Ved forundersøgelsen måles dit syn og dine øjne nøje med markedets mest avancerede udstyr for at afgøre, om du er egnet til en linseoperation. Undersøgelsen varer cirka 2 timer.

Dette inkluderer målinger af:
- Øjnene
- Anatomi
- Synsstyrke
- Hornhinder
- Pupiller

Hvis du bruger kontaktlinser, er det vigtigt, at du undlader at bruge dem i henholdsvis 48 timer for bløde kontaktlinser og 14 dage for hårde kontaktlinser før undersøgelsen.
Forberedelse til operation
Dagen før eller på dagen for operationen anbefaler vi:
- At du bader og vasker ansigt og hår.
- På operationsdagen skal du fjerne eventuel øjenmakeup omkring øjet.
- Du kan spise som normalt og tage din sædvanlige medicin.
Før operationen
På selve operationsdagen vil vores personale forklare, hvad der vil ske, og besvare dine spørgsmål. Du får bedøvende og pupiludvidende øjendråber.

Hvis nødvendigt kan du også få beroligende inden operationen. Selvom operationen ikke er smertefuld, kan du føle en vis form for uro.
Efter operationen
Efter operationen har du mulighed for at sidde og få en kop kaffe. Vores personale står altid klar til at svare, hvis du har spørgsmål.

Du vil få en tid til ugekontrol inden du tager hjem igen.
Hvornår er det normalt igen?
I de første dage efter operationen kan der hos nogen opleves lette smerter og ubehag fra øjet. Disse gener vil gradvist aftage over nogle uger, mens synet lidtefter lidt vil blive bedre.

Som regel kan disse lette smerter klares med lettere smertestillende håndkøbspiller. Opstår der komplikationer, er du velkommen til at kontakte klinikken eller egen øjenlæge.

Du må gøre som du plejer, hvad end det gælder:
- At købe ind.
- At cykle og rejse med bus/tog/fly.
- At se fjernsyn og læse.
- At bade og vaske håret.
- At vaske ansigt og øjenlåg (undgå at gnide eller trykke øjet).
- At bruge de gamle briller, hvis du har glæde af dem.

Du skal dog undgå:
- At læse intensivt de første 1-2 dage efter behandlingen.
- Løft over ca. 5 kg den første uge efter behandlingen.
- At anvende øjenmakeup de første to uger efter behandlingen.
- Hård fysisk aktivitet i de første to uger efter behandlingen.
- Støvede lokaler som f.eks. en stald i de første 2 uger efterbehandlingen.
- Svømmehal, spabad og havvand i en måned efterbehandlingen.
- At gnide dig i øjnene den første måned efter behandlingen.
Normale tendenser efter operationen
Det er meget vigtigt, at du opretholder en god håndhygiejne i forbindelse med behandlingen - specielt i de første uge. Her mener vi grundig håndvask inden området omkring øjnene berøres. Det gælder også, når du skal dryppe dine øjne.
Kontrol og efterbehandling
Vi planlægger opfølgende kontroller efter din operation for at sikre, at dit syn udvikler sig som forventet. Efterkontrollerne er inkluderet i prisen for din operation.

Det kan tage mellem 6 måneder og 1 år, før du helt har vænnet dig til dit nye syn. I nogle tilfælde kan en enkel laseroperation være nødvendig for at opnå det ønskede resultat, og dette er også inkluderet i prisen.

Ved egenbetaling for en linseoperation tilbyder vi en tryghedsgaranti på 5 år, som omfatter gratis supplerende behandling ved behov i denne periode, herunder også efterstærbehandling.
Øjenlågsoperationer