Tryghedsgaranti hos OLCEA


Hos OLCEA lægger vi stor vægt på, at din oplevelse som kunde altid er præget af tryghed. Derfor tilbyder vi tryghedsgaranti for vores linseoperationer, hvor vi skræddersyrdit individuelle forløb i overensstemmelse med dine behov og den specifikke type operation, du gennemgår.

5 års tryghedsgaranti

Vi tilbyder en 5-årig tryghedsgaranti for vores linseudskiftninger, hvilket indebærer gratiskontrolundersøgelser i de efterfølgende 5 år. Den første kontrol foretages en uge efteroperationen, og de efterfølgende kontrolbesøg planlægges i samarbejde med dig baseret på dine behov og lægens vurdering.

Komplementerende behandlinger

Komplementerende behandlinger er omfattet af vores tryghedsgaranti. Ved vurdering af nødvendigheden af komplementerende behandling vil den mest hensigtsmæssige metodeblive valgt for at opnå det ønskede resultat. Det er vigtigt at bemærke, at komplementerende behandling ikke nødvendigvis udføres med samme metode som den første behandling. For at være berettiget til komplementerende behandling kræves det, at behandlingen er motiveret og medicinsk forsvarlig og opfylder OLCEA´s kriterier for en sådan behandling.

Bygkorn og haglkorn operationer

Bygkorn og haglkorn er små betændte knuder, der kan forekomme i øjenlågene. De opstår, når talgkirtlerne bliver tilstoppede og betændte.

Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

Symptomer

De typiske symptomer for byg- og haglkorn, er rødme, hævelse og ømhed. Hvis dit bygkorn ikke går i sig selv, er det muligt at få det fjernet ved hjælp af kirurgi.

Du kan læse om forløbet hos os nedenfor.

Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

Forundersøgelse

Diagnosen stilles ud fra dine symptomer og en grundig vurdering af knuden.

Hvis lægen vurderer, at det vil være bedst at fjerne byg/ haglkornet ved hjælp af kirurgi, udføres operationen i de fleste tilfælde ambulant samme dag som forundersøgelsen. Diagnosen stilles ud fra dine symptomer og en grundig vurdering af knuden.

Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

Processen hos os - En tryg behandling

Forberedelse til operation
‍Vi anbefaler, at man op til operationen holder pause med blodfortyndende medicin. Kontakt os hvis du har spørgsmål.
Mulige bivirkninger og komplikationer med byg- og haglkorn operationer
Vi forstår, at det er vigtigt at være opmærksom på eventuelle bivirkninger og komplikationer efter en byg- eller haglkorn operation. Her er nogle vigtige oplysninger:

Lokalbedøvelse og efterfølgende ømhed:
Efter operationen vil lokalbedøvelsen aftage gradvist, og du kan forvente en vis ømhed, sviende fornemmelse eller trækken i det behandlede område. Dette er normalt og bør ikke medføre deciderede smerter.

Væske og blod sivning:
Der kan forekomme let sivning af væske og blod fra operationsstedet. Hvis dette sker, kan du forsigtigt placere et rent klæde over området og holde et let tryk i ca. 20 minutter. Dette hjælper med at stoppe sivningen.

Akutte problemer:
Hvis du oplever akutte og alvorlige symptomer, såsom stærke smerter, voldsom hævelse, dobbeltsyn, betydelig blødning eller kraftig misfarvning af huden efter operationen, er det vigtigt at kontakte vores klinik straks for at få den nødvendige opfølgning og behandling.
Hvordan foregår operationen?
Denne operationen udføres normalt med en lokalbedøvende indsprøjtning i øjenlåget. Under operationen får du øjendråber med lokalbedøvelse, som hjælper med at minimere ubehag imens operationen foretages.
Herefter vil den tilstoppede kirtel åbnes, og indholdet fjernes.
Efter operationen
I dagene efter operationen er det normalt at opleve en vis misfarvning og hævelse omkring øjet. Dette forsvinder normalt inden for 1-2 uger, men kan tage længere tid i visse tilfælde.

Du vil modtage recept på øjendråber og -salve, som indeholder antibiotika og binyrebarkhormon. Disse skal du bruge 3 gange dagligt i 5 dage. De efterfølgende 4 uger anbefaler vi, at du renser øjenlågsrandene hver aften med en våd, varm vaskeklud, og forsigtigt massere området.

Kontrol og andre spørgsmål:
Kontrolbesøg er sjældent nødvendige efter en byg- eller haglkorn operation. Hvis symptomerne fortsætter eller vender tilbage, er det dog vigtigt at bestille en tid til opfølgning.
Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea
Øjenlågsoperationer