Tryghedsgaranti hos OLCEA


Hos OLCEA lægger vi stor vægt på, at din oplevelse som kunde altid er præget af tryghed. Derfor tilbyder vi tryghedsgaranti for vores linseoperationer, hvor vi skræddersyrdit individuelle forløb i overensstemmelse med dine behov og den specifikke type operation, du gennemgår.

5 års tryghedsgaranti

Vi tilbyder en 5-årig tryghedsgaranti for vores linseudskiftninger, hvilket indebærer gratiskontrolundersøgelser i de efterfølgende 5 år. Den første kontrol foretages en uge efteroperationen, og de efterfølgende kontrolbesøg planlægges i samarbejde med dig baseret på dine behov og lægens vurdering.

Komplementerende behandlinger

Komplementerende behandlinger er omfattet af vores tryghedsgaranti. Ved vurdering af nødvendigheden af komplementerende behandling vil den mest hensigtsmæssige metodeblive valgt for at opnå det ønskede resultat. Det er vigtigt at bemærke, at komplementerende behandling ikke nødvendigvis udføres med samme metode som den første behandling. For at være berettiget til komplementerende behandling kræves det, at behandlingen er motiveret og medicinsk forsvarlig og opfylder OLCEA´s kriterier for en sådan behandling.

Øjenlågsoperationer

Hængende øvre øje er normalt et resultat af aldring og arvelige faktorer. Det kan involvere overskydende øjenlågshud med eller uden fedtophobning bag øjenlåget.

Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

Vi tilpasser behandlingen til dig

Hvis der er fedtophobning, fjerner kirurgen også dette under operationen. Et kirurgisk indgreb efterlader normalt et ar, der hvor åbningen af hud er foretaget.

Ved øjenlågsoperation placeres dette ar normalt langs øjenlågets naturlige fold, og det er normalt usynligt, når øjet er åbent.

På grund af naturlige variationer i øjenlågsform kan arrene i visse tilfælde blive asymmetriske eller strække sig ud på siden af øjenlåget. Som regel vil arrene dog gradvist forsvinde fuldstændigt i løbet af 3-6 måneder.

Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

Operationstyper

Tunge øjenlåg – øjenlågsoperation:

Tunge øjenlåg kan skyldes genetik eller udvikle sig over tid på grund af overskydende hud, muskel og fedt. I de fleste tilfælde er det en kombination af slap hud på det øvre øjenlåg og en nedsynkning af øjenbrynene.

I alvorlige tilfælde kan hudfolderne på det øvre øjenlåg blive så store, at de dækker øjet delvist eller helt. Dette kan medføre synsfeltbegrænsning, røde og irriterede øjne samt hovedpine.

Poser under øjnene – øjenlågsoperation:

De små muskler omkring øjnene kan blive slappere med alderen, hvilket gør det fine fedtvæv bag øjenlågene synligt som poser under øjnene.
Ved en øjenlågsoperation i lokalbedøvelse kan overskydende hud fjernes, musklerne strammes op, og de små fedtbuler fjernes.

Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea

Behandlingsprocessen hos os

Før operationen

Forundersøgelse:
Når du kommer ind til forundersøgelsen vil vi vurdere om øjenlågsoperation er den bedste løsning for dig. Der skal gå mere end to dage mellem konsultationen og operationen.

Før operationen skal du:

 • Stoppe med at tage lægemidler, der indeholder acetylsalicylsyre (f.eks. Magnyl, Aspirin) en uge før operationen, medmindre din egen læge eller hjertelæge har givet tilladelse til andet.
 • Ophøre med naturlægemidler, der kan påvirke blodets evne til at størkne, en uge før operationen.
 • Pausere gigtmedicin (f.eks. Ibuprofen, Naproxen, Diclofenac) i 3 dage efter konsultation, evt. efter aftale med din læge.
 • Anskaffe Paracetamol a 500 mg + Ibuprofen a 200 mg til en uges forbrug.
 • Aftale med en pårørende, der kan hente dig 2 timer efter operationen og tage sig af dig de næste 24 timer.
 • Tage et brusebad med grundig sæbevask af krop og hår på operationsdagen. Undlad at bruge af bodylotion eller creme på det opererede område.
 • Iføre dig løst og behageligt tøj samt flade sko. Fjern smykker og eventuelle piercinger og efterlad dem derhjemme.
 • Holde pause med rygning og e-cigaretter i 6 uger før og 4 uger efter operationen (brug eventuelt rygestopmedicin).
 • Holde pause med alkohol i 4 uger før operationen for at reducere risikoen for komplikationer, især hvis dit forbrug overstiger 7 genstande om ugen som kvinde eller 14 genstande om ugen som mand.
Mulige bivirkninger og komplikationer med operationen


 • Blødning, hvilket kan forårsage hævelse og blå mærker, men det påvirker normalt ikke det endelige resultat.
 • Sløret syn, dobbeltsyn (forekommer sjældent).
 • Nedsat følesans i øjenlågene.
 • Midlertidige besvær med at lukke øjnene.
 • 'Tørre øjne-syndrom' (en brændende fornemmelse).
 • Synlige ar (kan i nogle tilfælde korrigeres efter 3-6 måneder).
 • Abnormal øjenlågsposition. Øget tåreflåd eller tørhed i den første uge.
 • Ekstremt sjælden risiko for akut blødning i det opererede område, som skal behandles øjeblikkeligt for at undgå potentielle synsnerveskader.
 • Sjældent ses tilfælde af infektion i det opererede område. Ectropion (under 1% forekomst) hvor det nedre øjenlåg ikke er i kontakt med øjet, men normalt bliver dette normaliseret i løbet af uger.


Når en kvalificeret plastikkirurg udfører operationen, er komplikationer sjældne. Dog er der altid en vis risiko forbundet med enhver kirurgisk procedure, og mulige komplikationer kan omfatte:

Sådan foregår øjenlågsoperationen
Kirurgen lokalbedøver området. Overskydende hud fjernes, og en smal strimmel af muskel kan også blive fjernet. Hvis der er overskydende fedtvæv, fjernes dette også. Hele proceduren tager typisk omkring 1 time. Hos os får du lokalbedøvelse under operationen.
Efter operationen
Efter operationen kan du opleve let smerte, når lokalbedøvelsen aftager. Umiddelbart efter operationen vil du få en ispose, og herefter er du klar til at tage hjem.

Det er en god idé at medbringe solbriller og et let tørklæde for at beskytte dit ansigt, når du forlader klinikken på operationsdagen.

Helingsprocessen:
Dine øjenlåg vil være hævede i flere dage efter operationen, og området omkring øjnene kan have en blålig farvetone i 1-2 uger efter.

I de første tre dage skal du anvende en ispose 4-5 gange om dagen i cirka 20 minutter ad gangen. Herefter kan du bruge isposen efter behov. Du bør sove med hovedet højt i en uge og undgå at bøje dig fremover, da det kan skabe tryk på øjet og forårsage blødning.

Hvis der opstår lette smerter, kan de lindres med Paracetamol 500 mg, 2 tabletter op til 4 gange om dagen. Husk at undgå lægemidler, der indeholder acetylsalicylsyre.

Hvis du har fået opereret nedre øjenlåg, vil du få udleveret øjendråber (Kloramfenikol) til behandling af øjenbetændelse, som skal bruges 5-6 gange om dagen i 7 dage. Dine ar kan forblive røde i flere måneder, så vi anbefaler at undgå direkte sollys på arret i 6 måneder. Det endelige resultat vil normalt blive synligt efter 1-2 måneder.

Rensning og badning efter operationen:

Du kan tage brusebad to dage efter operationen. Brug en neutral shampoo og undgå at få sæberester i øjenområdet. Tør forsigtigt med de medfølgende gaze-puder eller et rent håndklæde. Når trådene er fjernet, kan du bade som sædvanligt.

Opfølgning og kontrol:

Normalt er der ikke behov for kontrol og trådene fjernes ved egen læge.
Resultatet
Dine øjenlåg vil fortsætte med at ældes afhængigt af genetik og miljøfaktorer, men det er muligt at gentage operationen. Effekten af et øjenlågsløft er normalt langvarig, og nogle mennesker bevarer resultaterne hele livet.
Øjenlægernes Center Aarhus - Olcea
Øjenlågsoperationer